Alapítványunk segítői egy olyan (elsősorban fiatalokból álló) közösséget alkotnak, melynek tagjai feladatuknak tekintik, hogy másokon segítsenek, kiemelkedő a társadalmi felelősségvállalásuk, részt vállalnak projektjeinkben, megjelennek rendezvényeinken. Az alapítvány a csoport tagjait arra ösztönzi, és segíti is, hogy saját terveiket megvalósítsák. Mindazokat szívesen látjuk akik nemes célokért aktívan tevékenykedve, egy országos közösség tagjaként, hasznosan eltöltve is el tudják képzelni szabadidejük egy részét. Úgy véljük közösségünk tagjai is boldogabb, lelkileg és szellemileg gazdagabb és a társadalom számára is fontosabb személyekké válnak. Nő az önbecsülésük és felelősségtudatuk. Fontos, hogy a segítő is örömét lelje e tevékenységben.

Légy a segítőnk, légy Te is egy a sok csillag közül akik jobbá és boldogabb hellyé teszik a világot!

Nem kell Afrikába menned, hogy elefántokat ments meg, az őserdőkért sem kell tüntetned, sőt a sarki jég olvadását sem neked kell megakadályoznod, de nézz körül közvetlen környezetedben! Rengeteg olyan ember van, a munkatársaid, barátaid, ismerőseid, szomszédaid közt, akiknek akár egy mosollyal is nagy örömet szerezhetsz és már ezzel tettél egy lépést azért, hogy a világ mindenki számára boldogabb legyen. Segíteni jó és miért ne tennéd, ha megteheted. Ne kényszerből tedd, ne azért mert valamiféle megváltásra vársz, egyszerűen azért mert örömöd leled benne. Válassz olyan tevékenységet, ha csak pár perces is, mellyel segítesz másoknak.

Beszélgess, ezzel enyhítheted valakinek a magányát, lelki bánatát! Ha közeledben olyan idős (vagy akár középkorú) személyről szerzünk tudomást, aki szenved a magánytól megkeresünk. Segítünk felvenni vele a kapcsolatot és nem kell mást tenned, mint meglátogatnod. A többi már rajtad múlik.
Amennyiben megfelelő képzettséggel, tapasztalattal rendelkezel, akkor is megkeresünk, ha valaki gyors segítségre szorul és fennáll a veszélye, hogy ha nem lépünk gyorsan, kárt tehet magában.
Rendezvényeinken tapasztalatokat cserélhetsz és szakemberekkel találkozhatsz.
Természetesen bármivel is keresünk meg, semmit nem várunk el, csak azt amit akkor megígérsz.

Nem mindenkinek segíthetsz közvetlenül, de tudásod nagy kincs.
Sokan még az alapvető információkhoz is nehezen jutnak hozzá, van akinek maga az írás is gondot okoz. Gondolj bele milyen lehet kéz nélkül kitölteni egy nyomtatványt.
Biztosan van olyan terület is, melynek szakértője vagy. Hozzád fordulunk, ha szükség van szakértelmedre.

Azzal is sokat segítesz, ha nem dobsz ki mindent, mi neked már felesleges.
Pár használt játék is nagy öröm sok családnak, nem is beszélve a mindennapi használati tárgyakról. Összegyűjtheted ezeket ismerőseidtől.
Központilag is szervezünk gyűjtéseket, sőt garázsvásárokat is (ekkor ugyan nem ingyen adjuk a használt tárgyakat, de segítünk mind az eladónak, mind a vevőnek), melyekhez örülnénk ha csatlakoznál.

Munkajogi tanácsot adunk, és megismerkedhetsz az érdekvédelemmel.
Partnerünk a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete. Keményen kiállnak a dolgozók jogaiért, de naponta meg kell küzdeniük azért, hogy a dolgozók is kiálljanak a saját jogaikért. Ők minden támogatást megadnak, sőt lehetsz szakszervezeti tisztségviselő is.
A dolgozók jogainak védelme, és a hátrányos megkülönböztetés elleni fellépés kiemelten fontos.

Kedvenc időtöltésed nem csak öncélúan űzheted.
Nem is gondolnád mennyire hálás tud lenni egy gyermekét egyedül nevelő anya, ha megbütykölöd fia számítógépét, vagy a mozgásképtelen magányos ember, kinek viszel kóstolót a csoda sütidből.
Ha például tudsz, és szeretsz is zenélni, mindenképpen köztünk a helyed.

Egy kis munkával akár emberéletet is menthetsz.
Gondolj arra az idős emberre aki nem képes össze vágni a téli tüzelőjét. A kétkezi munkára mindig, mindenhol nagy szükség van.
Amikor segítségedet kérjük valaki számára, arra törekszünk, hogy egy-egy akcióban ne egyedül vegyél részt. Természetesen azt, hogy mit vállalsz és mennyi időt szánsz rá, Te döntöd el.

Nem mindig tudsz közvetlenül, vagy egyedül segíteni.
Kérjük jelezd felénk, ha környezetedben valaki segítségre szorul! Mi sem lehetünk ott mindenhol, de ha tudunk segítünk, köszönhetően jelzésednek.

Egy közösség tagjai támogatják egymást, már a közösségi fórumokon való megjelenéssel kellemes perceket okozhatnak másoknak, de neked is. Ha van egy jó ötleted és az megvalósítható, örömmel támogatjuk és veszünk részt benne.

Használd a közösségi portálokat, írj rólunk!
Segítőként beszélj róla mit teszel embertársaidért, mi pedig folyamatosan küldjük információs anyagainkat, melyek terjesztésében nagy segítségünkre lehetsz. Minél több emberhez jutunk el, annál többet tehetünk.

Gyere el rendezvényeinkre, vegyél részt aktívan munkánkban, aktuális projektjeinkben!

Talán nem is kérünk sokat és lelked mélyén talán Te is érzed, hogy segíteni jó. Akár azt is mondhatom kicsit öncélú is, hiszen aki segít az is boldogabb lesz, növekszik Önbizalma és tudatosul benne, hogy a társadalom értékes tagja, akire szükségünk van.

Légy a seregünk tagja, légy Te is egy a sok csillag közül, akik jobbá és boldogabb hellyé teszik a világot! Mi partnerek vagyunk ebben, biztosítjuk a háttér infrastruktúrát, az információt a tudást, na és a csapatot. Kérlek azt vedd figyelembe, hogy segítőink egymásért is kiállnak, egymást is segítik. Mi egy közösség vagyunk.

Küldj egy e-mailt elérhetőeségeddel és keresni fogunk!